Go to Top
  • Du har inga produkter i varukorgen.
femdomcc

Hård som chef eller en schysst ledare?

HTCAWW omslag

En framgångsrik ledare förstår att verksamheten utvecklas genom medarbetarna.

Ledarskap skiljer sig åt mellan olika chefer. Det är bevisat att ett ledarskap i demokratisk och humanistisk riktning är bättre, ändå finns det fortfarande chefer som leder genom pondus och distans till sina medarbetare – trots att ett tufft ledarskap inte ger bättre resultat.

Forskning visar faktiskt att det är precis tvärtom. Arbetsplatser där chefen stöttar och bryr sig om sina medarbetare är mer lönsamma än andra arbetsplatser. Det framgår av en studie som Bård Kuvaas, professor i organisationspsykologi vid Handelshögskolan i Oslo har gjort.

Undersökningen, som genomfördes bland 550 anställda på 75 bensinstationer, visade att stöttande chefer både hade fler nöjda medarbetare och lönsamhet i verksamheten.

De bensinstationer som fick högst betyg gällande ledarskap uppvisade ekonomiska resultat som var 38 procent högre än de stationer som hade lägst betyg.

Amerikansk forskning ger stöd för Bård Kuvaas undersökningsresultat. Studier som Emma Seppälä, doktor i psykologi vid Stanford University, har gjort visar att trevliga och ”snälla” chefer vinner i längden.

Seppäläs forskning visar att schyssta chefer får schyssta medarbetare, vilket leder till ökad lojalitet och mer samarbete. Medarbetare som har ”snälla” chefer blir dessutom mer produktiva, både i grupp och individuellt.

– Hårda chefer tror ofta att produktiviteten hos de anställda ökar om man drar åt tumskruvarna. Men det enda som ökar är stressen och forskning visar att höga stressnivåer leder till kostnader för både arbetsgivare och anställda, skriver Emma Seppälä i Harvard Business Review.

Seppälä drar slutsatsen att ”snälla” chefer får sina medarbetare att känna trygghet, vilket minskar stressen av att känna sig hotad. Den minskade stressen leder också till ökad glädje och färre sjukdagar.

Don’t tell people how to do things, tell them what to do and let them surprise you with their results.”

George S. Patton Jr.

Solvarma hälsningar från Constantia Cape Town,

Stefan Sebö

bild (3)

Under sex månader vistas jag i Cape Town för att skriva min femte bok: How To Create A World Class Workplace. I min blogg får ni följa arbetet med boken och ta del av några av de uppslag och ämnen som jag arbetar med.