Go to Top
  • Du har inga produkter i varukorgen.
femdomcc

Konsten att skapa världens bästa företag

Kära läsare,

Som flera av er säkert vet har jag spenderat de senaste sex månaderna i Cape Town, Sydafrika, för att ge mig tid åt att skriva min nya bok. Nu är jag tillbaka i Sverige och arbetar med att de avslutande delarna av färdigställandet inför utgivningnen.

Titeln är bestämd och boken kommer att heta ‘Konsten att skapa världens bästa företag’. Förlaget som kommer att ge ut boken är Roos & Tegnér och vi beräknar utgivningen kommer att ske den första veckan i september detta år.

Jag är otroligt tacksam för att ha haft möjligheten att spendera ett halvt år med full fokus på detta spännande projekt och det är med glädje jag nu kan dela utkast för bokens omslag och inledning med er.

Omslag4

Utdrag ur ‘Konsten att skapa världens bästa företag’ av Stefan Sebö,

Jag har en dröm.

Jag har en dröm om ett företag där ägarna och ledningen skapar förutsättningar för att kunna attrahera och anställa de bästa medarbetarna. Där alla känner lust varje dag när de kommer till jobbet. Där cheferna uppmuntrar, uppskattar och ”ser” medarbetarna och deras insatser. Där kollegorna tydligt visar varandra att alla är lika värda och viktiga för verksamheten oavsett befattning och roll. Där olika kön, ålder, etnisk tillhörighet, kultur, bakgrund, kunskap och erfarenheter är en tillgång. Där det på riktigt är högt i tak, och där mod och kreativitet uppmuntras. Där det finns tydliga spelregler för hur man verkar, agerar och uppträder såväl intern som externt. Där man har en värdegrund som alla delar och kontinuerligt lever efter. Där man delar ägarnas och ledningens visioner. Där var och en av medarbetarna har klart för sig vilka krav som ställs, men också har klara och tydliga mål. Där målen kontinuerligt följs upp och chefen ger medarbetarna feedback och stöd för att de ska växa i sin roll. Där man får energi av jobbet som man tar med sig hem när dagen är slut. Där humor, skratt och ”glimten i ögat” uppskattas, och man kontinuerligt firar sina framgångar. Där framgång lönar sig, inte bara genom lön eller bonusar utan också genom personlig utveckling. Utan drömmar stannar världen upp, men det gäller också att förverkliga dem, att ha drivkraften och viljan att förändra.

Om du delar min dröm om att utveckling är möjligt, att alla kan sträva efter att bli bättre och försöka skapa världens bästa företag, ja då är det här boken för dig. Det spelar ingen roll om du är VD, chef, personaldirektör eller medarbetare. Det är min förhoppning att den här boken ska bli den språngbräda som gör att ni kan göra just er dröm till verklighet.

Bästa Hälsningar,
Stefan Sebö

 

Press2010_3

Stefan Sebö är föreläsare inom personlig utveckling, försäljning och motivation samt författare till böckerna ‘Sälj som en toppsäljare’ och ‘Resultat – din guide till personlig framgång. I sin blogg skriver stefan djupgående om viktiga pelare inom sälj, ledarskap och arbetsglädje.